Afbeelding vergroten

De 10 beste afbeelding upscaler AI tools12 minuten leestijd


In de afgelopen jaren hebben AI afbeelding upscalers een enorme vooruitgang geboekt in de beeldverwerkingsindustrie. Deze upscalers maken gebruik van de kracht van machine learning om afbeeldingen te vergroten zonder dat de kwaliteit verloren gaat.

AI-afbeeldings- en upscaler tools bieden een fantastische manier om uw afbeeldingen te verbeteren en hun grootte aan te passen. In een wereld waarin we jaarlijks meer dan een biljoen digitale foto's maken, zijn deze tools onmisbaar. Digitale foto's spelen een belangrijke rol in ons leven en vooral voor mensen die betrokken zijn bij bepaalde soorten werk, zoals social media-beheerders, zijn afbeelding upscaler tools van groot belang.

Als u de aandacht wilt trekken, is het essentieel om gebruik te maken van afbeeldingen van hoge kwaliteit. Helaas zijn de meeste afbeeldingen online van lage kwaliteit en zitten ze vol digitale storingen. Dankzij de ontwikkelingen in AI-technologieën is het tegenwoordig mogelijk om lage resolutie afbeeldingen eenvoudig om te zetten in professionele en hoogwaardige afbeeldingen zonder kwaliteitsverlies.

Hieronder volgt een lijst met de top 10 beste AI afbeelding upscalers in 2023.

HitPaw Photo Enhancer

HitPaw Photo Enhancer is een AI-afbeeldingsvergrotingstool die ontworpen is om de resolutie van afbeeldingen te verhogen en de beeldkwaliteit te verbeteren. Het is een handige tool voor fotografen en ontwerpers die hun afbeeldingen willen vergroten zonder kwaliteitsverlies. De tool maakt gebruik van geavanceerde AI-algoritmen om de afbeelding te analyseren en vervolgens te vergroten met behoud van de beeldkwaliteit.

Met HitPaw Photo Enhancer kunnen gebruikers afbeeldingen in verschillende formaten en resoluties uploaden en deze eenvoudig vergroten zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over onscherpte of vervaging. De tool is ook handig voor het upscalen van oude foto's zonder de kwaliteit ervan te verminderen.

De interface van de tool is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief, waardoor het gemakkelijk is om afbeeldingen te uploaden en de resultaten te bekijken. De tool is beschikbaar voor zowel Windows- als Mac-gebruikers en biedt ook een gratis proefversie aan voor gebruikers die het willen uitproberen voordat ze beslissen om het te kopen.

Belangrijke functies:

 • AI-afbeeldingsvergroting: HitPaw biedt geavanceerde AI-algoritmen om afbeeldingen in hoge resolutie te vergroten, met behoud van de kwaliteit van de afbeelding.
 • Video-editor: HitPaw biedt een krachtige video-editor die gebruikers kunnen gebruiken om video's te bewerken, bijsnijden, splitsen, samenvoegen en effecten toe te voegen.
 • Screen Recorder: HitPaw biedt ook een schermopnamefunctie waarmee gebruikers hun schermactiviteiten kunnen vastleggen, inclusief audio-opname.
 • Audio Recorder: HitPaw bevat een audio-opnamefunctie waarmee gebruikers audio van hun microfoon of andere audiobronnen kunnen opnemen.

Icons8

Icons8 is een AI-afbeeldingsvergrotingstool die is ontworpen om afbeeldingen in hogere resoluties te veranderen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de afbeelding. De tool gebruikt intelligente AI-algoritmen om afbeeldingen te analyseren en te vergroten, waardoor ze er scherp en gedetailleerd uitzien.

De tool is handig voor ontwerpers en fotografen die afbeeldingen moeten vergroten voor verschillende doeleinden, zoals afdrukken of presentaties. Met Icons8 kunnen gebruikers afbeeldingen in verschillende formaten en resoluties uploaden, en deze vervolgens vergroten zonder dat de afbeelding er wazig of korrelig uitziet.

Icons8 biedt een eenvoudig te gebruiken interface, waardoor het gemakkelijk is om afbeeldingen te uploaden en de resultaten te bekijken. De tool is beschikbaar voor Windows- en Mac-gebruikers en biedt ook een gratis proefversie aan voor gebruikers die het willen uitproberen voordat ze beslissen om het te kopen.

Met Icons8 kunnen gebruikers afbeeldingen vergroten tot maximaal 16 keer hun oorspronkelijke grootte, waardoor ze er scherp en gedetailleerd uitzien, zelfs op grote schermen. Dit maakt het een handige tool voor elke ontwerper of fotograaf die op zoek is naar een eenvoudige en efficiënte manier om afbeeldingen te vergroten.

Belangrijke functies:

 • AI-afbeeldingsvergroting: Icons8 maakt gebruik van slimme AI-algoritmen om afbeeldingen te vergroten zonder kwaliteitsverlies.
 • Groot aanbod aan afbeeldingen: Icons8 biedt een enorme bibliotheek met gratis iconen, foto's, illustraties en andere grafische elementen die kunnen worden gebruikt voor ontwerp- en creatieve projecten.
 • Eenvoudig te gebruiken interface: Icons8 heeft een gebruiksvriendelijke interface die het gemakkelijk maakt om afbeeldingen te zoeken, te downloaden en te gebruiken.
 • Aanpasbare pictogrammen: Icons8 biedt de mogelijkheid om pictogrammen aan te passen door kleuren, maten en stijlen te wijzigen, waardoor ze perfect geschikt zijn voor elke ontwerp- of creatieve toepassing.
GERELATEERDE TOP 10  10 onmisbare accessoires voor je smartphone

Topaz Gigapixel AI

Topaz Gigapixel AI is een krachtige beeldvergrotingssoftware die gebruik maakt van AI-technologie om afbeeldingen te vergroten zonder verlies van kwaliteit. Het programma maakt gebruik van deep learning algoritmen om de resolutie van afbeeldingen te verhogen zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt, zoals vaak het geval is bij traditionele vergrotingsmethoden.

De software kan zowel worden gebruikt voor het vergroten van foto's als voor het verbeteren van details en scherpte van afbeeldingen. Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie is het mogelijk om tot wel 600% te vergroten zonder zichtbaar verlies van kwaliteit. Dit kan van onschatbare waarde zijn voor professionele fotografen, grafisch ontwerpers en andere creatievelingen die werken met grote afbeeldingen.

Belangrijke functies van Topaz Gigapixel AI zijn:

 • Verhoogt de resolutie van afbeeldingen zonder verlies van kwaliteit
 • Verbetering van details en scherpte van afbeeldingen
 • Verhoogt beeldgrootte tot 600% zonder verlies van kwaliteit
 • Compatibel met verschillende bestandsformaten, zoals JPEG, TIFF, PNG en RAW-bestanden.

Let's Enhance

Let's Enhance is een online beeldvergrotingssoftware die AI-technologie gebruikt om afbeeldingen te vergroten en te verbeteren. Het programma maakt gebruik van deep learning algoritmen om de resolutie van afbeeldingen te verhogen zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt, zoals vaak het geval is bij traditionele vergrotingsmethoden.

Het programma biedt een eenvoudige interface waarmee gebruikers afbeeldingen kunnen uploaden en vervolgens de resolutie kunnen verhogen en verbeteren. Let's Enhance biedt verschillende tools en filters om afbeeldingen te bewerken en aan te passen, zoals het verwijderen van ruis en het aanpassen van de helderheid en contrast.

Belangrijke functies van Let's Enhance zijn:

 • Verhoogt de resolutie van afbeeldingen zonder verlies van kwaliteit
 • Verbetert details en scherpte van afbeeldingen
 • Biedt verschillende filters en tools voor het bewerken van afbeeldingen
 • Compatibel met verschillende bestandsformaten, zoals JPEG, PNG en TIFF-bestanden.

Let's Enhance is een handige tool voor iedereen die snel en gemakkelijk afbeeldingen wil vergroten en verbeteren, zonder dat er veel technische kennis voor nodig is.

Waifu2x

Deze upscaler is speciaal ontworpen voor anime en manga afbeeldingen. Het kan afbeeldingen vergroten tot vier keer de oorspronkelijke grootte zonder verlies van kwaliteit. Waifu2x is een beeldvergrotingsprogramma dat is ontwikkeld door een Japanse ontwikkelaar.

Het programma maakt gebruik van deep learning-technieken om afbeeldingen te vergroten zonder kwaliteitsverlies. Het is vooral populair onder anime- en mangafans, omdat het programma in staat is om de kenmerkende stijl van deze kunstvormen te behouden bij het vergroten van afbeeldingen.

Ook maakt Waifu2x gebruik van neurale netwerken om afbeeldingen op te schalen. Het netwerk wordt getraind met behulp van een dataset van hoge resolutie afbeeldingen en de bijbehorende lage resolutie afbeeldingen. Hierdoor is het in staat om nieuwe afbeeldingen met hoge kwaliteit te genereren.

Belangrijke functies van Waifu2x zijn:

 • Schaalvergroting: Het programma kan afbeeldingen vergroten zonder kwaliteitsverlies.
 • Ruisreductie: Het programma kan de ruis in afbeeldingen verminderen, waardoor de kwaliteit van de afbeelding verbetert.
 • Kunststijlen: Het programma heeft een aantal ingebouwde filters die de afbeelding kunnen aanpassen aan verschillende kunststijlen.
 • Batch processing: Het programma kan meerdere afbeeldingen tegelijk verwerken, wat het ideaal maakt voor het bewerken van grote aantallen afbeeldingen.

Gigapixel AI for Video

Dit is een krachtige upscaler die speciaal is ontworpen om video's te verbeteren. Het maakt gebruik van machine learning om de resolutie van video's te verhogen terwijl de kwaliteit behouden blijft. Het programma is ontwikkeld door Topaz Labs en is in staat om video's te vergroten zonder kwaliteitsverlies. Het is vooral handig voor videoproducties waarin hoge kwaliteit cruciaal is, zoals films, documentaires en commercials.

Het programma maakt gebruik van neurale netwerken om beelden in de video op te schalen. Het netwerk is getraind op duizenden hoge-resolutiebeelden en is in staat om nieuwe beelden te genereren die dezelfde kwaliteit hebben als de originele beelden.

GERELATEERDE TOP 10  De 10 coolste gadgets om te hebben

Belangrijke functies van Gigapixel AI for video zijn:

 • Upscaling: Het programma kan video's vergroten tot 8x de oorspronkelijke grootte zonder kwaliteitsverlies.
 • Detailverbetering: Het programma is in staat om ontbrekende details in beelden te herstellen, waardoor de kwaliteit van de video wordt verbeterd.
 • Ruisreductie: Het programma kan de ruis in videobeelden verminderen, waardoor de kwaliteit van de video verbetert.
 • Versnelling: Het programma kan de videobewerkingsworkflow versnellen, doordat het in staat is om de resolutie van video's snel op te schalen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Image Upscaler

Image Upscaler is een online beeldvergrotingstool die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om afbeeldingen te vergroten zonder verlies van kwaliteit. Het programma is ontworpen om afbeeldingen met een lage resolutie om te zetten in afbeeldingen met een hogere resolutie, waardoor ze beter geschikt zijn voor afdrukken, digitale presentaties of andere toepassingen.

Het programma gebruikt deep learning-technologie om afbeeldingen op te schalen. Het maakt gebruik van neurale netwerken om afbeeldingen te analyseren en te extrapoleren, waardoor nieuwe afbeeldingen met een hogere resolutie kunnen worden gegenereerd.

Belangrijke functies van Image Upscaler zijn:

 • Schaalvergroting: Het programma kan afbeeldingen vergroten tot vier keer hun oorspronkelijke grootte zonder verlies van kwaliteit.
 • Detailverbetering: Het programma is in staat om ontbrekende details in afbeeldingen te herstellen, waardoor de kwaliteit van de afbeelding wordt verbeterd.
 • Compressie optimalisatie: Het programma kan de afbeeldingscompressie optimaliseren, waardoor de grootte van de afbeeldingsbestanden wordt verminderd zonder kwaliteitsverlies.
 • Batch processing: Het programma kan meerdere afbeeldingen tegelijk verwerken, waardoor het ideaal is voor het bewerken van grote aantallen afbeeldingen.

VanceAI Image Upscaler

VanceAI Image Upscaler is een tool voor het vergroten van een afbeelding. Het maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om afbeeldingen te vergroten zonder verlies van kwaliteit. Het programma is ontworpen om afbeeldingen met een lage resolutie om te zetten in afbeeldingen met een hogere resolutie, waardoor ze beter geschikt zijn voor afdrukken, digitale presentaties of andere toepassingen.

Het programma maakt gebruik van deep learning-technologie om afbeeldingen op te schalen. Het gebruikt geavanceerde algoritmen om ontbrekende details in afbeeldingen te herstellen, waardoor nieuwe afbeeldingen met een hogere resolutie kunnen worden gegenereerd.

Belangrijke functies van VanceAI Image Upscaler zijn:

 • Schaalvergroting: Het programma kan afbeeldingen vergroten tot vier keer hun oorspronkelijke grootte zonder verlies van kwaliteit.
 • Detailverbetering: Het programma is in staat om ontbrekende details in afbeeldingen te herstellen, waardoor de kwaliteit van de afbeelding wordt verbeterd.
 • Ruisreductie: Het programma kan de ruis in afbeeldingen verminderen, waardoor de kwaliteit van de afbeelding verbetert.

Topaz Labs Sharpen AI

Topaz Labs Sharpen AI is een softwareprogramma dat ontworpen is om foto's te verbeteren door middel van geavanceerde beeldverscherpingstechnieken. De software maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning-algoritmen om onscherpe beelden te verbeteren en details en scherpte toe te voegen aan beelden die onscherp zijn.

Sharpen AI biedt drie verschillende modi: Standaard, Verborgen details en Ruisvermindering. De Standaard modus is bedoeld voor algemene beeldverbetering, de Verborgen details modus voegt extra details toe aan onscherpe beelden en de Ruisvermindering modus vermindert de ruis en maakt het beeld scherper.

Daarnaast biedt Sharpen AI de mogelijkheid om verschillende soorten onscherpte aan te passen, zoals onscherpte veroorzaakt door bewegingsonscherpte, onscherpte veroorzaakt door autofocusfouten en onscherpte veroorzaakt door onscherpe lenzen.

In het kort biedt Topaz Labs Sharpen AI:

 • Geavanceerde beeldverscherpingstechnieken door middel van AI en machine learning-algoritmen
 • Drie verschillende modi om beelden te verbeteren: Standaard, Verborgen details en Ruisvermindering
 • Mogelijkheid om verschillende soorten onscherpte aan te passen, zoals onscherpte veroorzaakt door bewegingsonscherpte, autofocusfouten en onscherpe lenzen.

AI Image Enlarger

Deze upscaler is geweldig voor het vergroten van afbeeldingen zonder verlies van kwaliteit. Het maakt gebruik van deep learning om afbeeldingen te vergroten en te verbeteren.