Voetbal is een van de meest populaire sporten ter wereld en heeft talloze geweldige spelers voortgebracht. Van de legendarische spelers uit het verleden tot de hedendaagse supersterren, er zijn enkele voetballers die opvielen door hun uitzonderlijke vaardigheden en prestaties op het veld. In dit artikel hebben we de top 10 beste voetballers aller tijden verzameld, met spelers die de geschiedenis van de sport hebben beïnvloed en de harten van fans over de hele wereld hebben veroverd. Lees verder en ontdek wie er op nummer één staat in onze lijst van beste voetballers aller tijden!

Pelé

Pelé wordt algemeen beschouwd als een van de grootste voetballers aller tijden. Hij speelde voor het Braziliaanse nationale team en won drie WK-titels. Zijn snelheid, vaardigheid en doelgerichtheid op het veld waren ongeëvenaard. Hij scoorde meer dan 1000 doelpunten in zijn carrière en werd uitgeroepen tot Wereldvoetballer van de Eeuw.

 • Geboortedatum: 23 oktober 1940
 • Geboorteland: Brazilië
 • Clubs: Santos FC, New York Cosmos
 • Aantal doelpunten: 767 doelpunten in 831 officiële wedstrijden
 • Bekendste doelpunt: De 'slalomgoal' in de WK-wedstrijd tegen Zweden in 1958. Zie hieronder:

Diego Maradona

Maradona is een andere legendarische voetballer die een enorme impact heeft gehad op de sport. Hij speelde voor Argentinië en was de aanvoerder van het team dat de Wereldbeker won in 1986. Zijn technische vaardigheden en sluwheid op het veld waren ongekend. Maradona is vooral bekend om zijn "Hand van God" doelpunt in de kwartfinale van het WK 1986 tegen Engeland.

 • Geboortedatum: 30 oktober 1960
 • Geboorteland: Argentinië
 • Clubs: Argentinos Juniors, Boca Juniors, FC Barcelona, Napoli, Sevilla, Newell's Old Boys
 • Aantal doelpunten: 345 doelpunten in 680 officiële wedstrijden
 • Bekendste doelpunt: De 'Hand van God' goal en de 'Goal van de Eeuw' in de WK-wedstrijd tegen Engeland in 1986.

Lionel Messi

Messi is een van de hedendaagse grootste spelers en wordt beschouwd als een van de beste dribbelaars van de sport. Hij speelt voor Barcelona en het Argentijnse nationale team en heeft talloze onderscheidingen gewonnen, waaronder zes Ballon d'Or-titels. Hij heeft ook talloze records gebroken, waaronder het meeste aantal doelpunten in een kalenderjaar.

 • Geboortedatum: 24 juni 1987
 • Geboorteland: Argentinië
 • Clubs: FC Barcelona, Paris Saint-Germain
 • Aantal doelpunten: Meer dan 700 doelpunten in meer dan 900 officiële wedstrijden
 • Bekendste doelpunt: Het winnende doelpunt in de finale van de Champions League in 2011 tegen Manchester United.

Cristiano Ronaldo

Ronaldo is een van de meest complete voetballers van de moderne tijd. Hij heeft gespeeld voor enkele van de grootste clubs ter wereld, waaronder Manchester United, Real Madrid en Juventus. Hij heeft talloze onderscheidingen gewonnen, waaronder vijf Ballon d'Or-titels. Hij staat bekend om zijn snelheid, kracht en precisie op het veld.

 • Geboortedatum: 5 februari 1985
 • Geboorteland: Portugal
 • Clubs: Sporting CP, Manchester United, Real Madrid, Juventus, Manchester United
 • Aantal doelpunten: Meer dan 700 doelpunten in meer dan 1000 officiële wedstrijden
 • Bekendste doelpunt: De omhaal in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus in 2018.

Johan Cruyff

Johan Cruyff is een van de meest iconische en invloedrijke voetballers in de geschiedenis van de sport. Hij werd geboren in Amsterdam in 1947 en begon zijn professionele carrière bij Ajax in 1964. Tijdens zijn carrière speelde hij ook voor FC Barcelona en Feyenoord.

Cruyff was niet alleen bekend om zijn vaardigheden op het veld, maar ook om zijn innovatieve speelstijl en tactische inzicht. Hij introduceerde het concept van "Totaalvoetbal", een offensieve speelstijl waarbij spelers op verschillende posities kunnen spelen en voortdurend van positie wisselen.

Gedurende zijn carrière won Cruyff talloze prijzen en onderscheidingen, waaronder drie Ballon d'Or-titels en drie Europese Cups. Hij leidde ook het Nederlandse nationale team naar de finale van het WK in 1974.

GERELATEERDE TOP 10  10 onvergetelijke momenten uit de Olympische Spelen

Cruyff stond bekend om zijn technische vaardigheden, snelheid en precisie in het passeren en schieten van de bal. Hij was een van de eerste voetballers die een speciale fitnessroutine volgde om zijn fysieke kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Extra informatie over Johan, de held voor Nederlandse voetbalfans:

 • Geboortedatum: 25 april 1947
 • Geboorteland: Nederland
 • Clubs: Ajax, FC Barcelona, Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats, Levante UD, Feyenoord
 • Aantal doelpunten: 405 doelpunten in 711 officiële wedstrijden
 • Bekendste moment: De 'Cruyff Turn'.

Na zijn pensionering als speler werd Cruyff een succesvolle coach, waarbij hij FC Barcelona naar verschillende nationale en internationale overwinningen leidde. Hij overleed in 2016 op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

Cruyff wordt beschouwd als een legendarische voetballer en een pionier in de sport. Zijn nalatenschap strekt zich uit tot ver buiten het veld, met zijn invloed op het voetbal en de Nederlandse cultuur nog steeds voelbaar vandaag de dag.

De Cruyff Turn is een beroemde voetbalbeweging die is vernoemd naar Johan Cruyff. Het is een techniek waarbij een speler met de bal aan zijn voet plotseling van richting verandert door zijn ene voet over de bal te plaatsen en deze vervolgens met de andere voet weg te duwen in de nieuwe richting.

De beweging werd voor het eerst gebruikt door Cruyff tijdens de WK-wedstrijd tussen Nederland en Zweden in 1974. Sindsdien is de Cruyff Turn een van de meest herkenbare en effectieve voetbalbewegingen geworden.

Het wordt vaak gebruikt om een verdediger uit te schakelen of om een betere positie op het veld te krijgen. Veel voetballers over de hele wereld hebben deze beweging in hun spel opgenomen en het is een symbool geworden voor de stijlvolle en technische benadering van het voetbal waarvoor Cruyff bekend stond.

Franz Beckenbauer

Franz Beckenbauer wordt beschouwd als een van de grootste verdedigers aller tijden. Hij werd geboren op 11 september 1945 in München, Duitsland. Beckenbauer begon zijn carrière bij Bayern München, waar hij als verdediger speelde. Hij was bekend om zijn uitstekende techniek en inzicht, en werd al snel een belangrijke speler voor het team. Beckenbauer hielp Bayern München naar drie Europese titels en vier Duitse titels tijdens zijn carrière bij de club.

Beckenbauer speelde ook voor het Duitse nationale team en leidde hen naar de overwinning op het WK 1974, waar hij de aanvoerder was. Hij speelde in totaal 103 interlands voor Duitsland en scoorde 14 doelpunten.

Na zijn spelerscarrière ging Beckenbauer verder als coach en leidde hij het Duitse nationale team naar de overwinning op het WK 1990. Hij was ook de coach van Bayern München en New York Cosmos.

Beckenbauer heeft verschillende onderscheidingen ontvangen, waaronder de Ballon d'Or in 1972 en 1976, en werd opgenomen in de FIFA World Cup All-Time Team en de UEFA Jubilee Awards All-Time Team.

 • Geboortedatum: 11 september 1945
 • Geboorteland: Duitsland
 • Clubs: Bayern München, New York Cosmos, Hamburger SV
 • Aantal doelpunten: 64 doelpunten in 439 officiële wedstrijden
 • Bekendste doelpunt: Geen specifiek bekend doelpunt.

Michel Platini

Michel Platini is een voormalig Franse voetballer en wordt beschouwd als een van de beste middenvelders aller tijden. Hij werd geboren op 21 juni 1955 in Jœuf, Frankrijk. Platini begon zijn carrière bij AS Nancy, voordat hij naar Saint-Étienne en Juventus ging.

Platini was bekend om zijn technische vaardigheden en precisie bij vrije trappen en strafschoppen. Hij leidde Frankrijk naar de overwinning op het Europees kampioenschap in 1984 en scoorde negen doelpunten tijdens het toernooi. Hij speelde in totaal 72 interlands voor Frankrijk en scoorde 41 doelpunten.

GERELATEERDE TOP 10  10 geweldige atleten die hun sport hebben veranderd

Na zijn spelerscarrière ging Platini verder als coach en was hij de coach van het Franse nationale team en verschillende clubs.

Platini heeft verschillende onderscheidingen ontvangen, waaronder de Ballon d'Or in 1983, 1984 en 1985, en werd opgenomen in de FIFA World Cup All-Time Team en de UEFA Jubilee Awards All-Time Team.

Geboortedatum: 21 juni 1955

Geboorteland: Frankrijk

Clubs waar hij speelde: AS Nancy, Saint-Étienne, Juventus

Aantal doelpunten in totaal: 353 doelpunten in 652 wedstrijden

Het bekendste doelpunt: zijn tweede doelpunt in de finale van het EK 1984 tegen Spanje, waardoor Frankrijk met 2-0 won.

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane, geboren in Marseille in 1972, is een Franse voormalige voetballer en huidig trainer van Real Madrid. Zidane wordt beschouwd als een van de grootste voetballers aller tijden vanwege zijn uitzonderlijke technische vaardigheden en zijn vermogen om wedstrijden te beïnvloeden met zijn genialiteit.

Als speler won Zidane verschillende titels, waaronder de Wereldbeker en het Europees kampioenschap met Frankrijk, en de UEFA Champions League en de La Liga met Real Madrid. Hij stond bekend om zijn elegante speelstijl en zijn vermogen om met beide voeten te spelen, evenals om zijn spelinzicht en tactisch begrip.

Zidane won talloze individuele onderscheidingen, waaronder de Ballon d'Or in 1998, 2000 en 2003, en de FIFA World Player of the Year in 1998, 2000 en 2003. Hij werd ook opgenomen in de FIFA 100-lijst van de grootste levende spelers, samengesteld door Pelé.

 • Geboortedatum: 23 juni 1972
 • Geboorteland: Frankrijk
 • Clubs waar hij speelde: Cannes, Bordeaux, Juventus, Real Madrid
 • Aantal doelpunten in totaal: 125 doelpunten in 681 wedstrijden
 • Het bekendste doelpunt: zijn doelpunt in de finale van het WK 1998 tegen Brazilië, waardoor Frankrijk met 3-0 won.

Ronaldo Luís Nazário de Lima

Ronaldo Luís Nazário de Lima, geboren in Rio de Janeiro in 1976, is een voormalig Braziliaans voetballer. Ronaldo, ook wel bekend als "O Fenômeno", wordt beschouwd als een van de grootste voetballers aller tijden vanwege zijn ongeëvenaarde snelheid, dribbelvaardigheid en doelgerichtheid. Hij won twee Wereldbekers met Brazilië en speelde voor enkele van de grootste clubs ter wereld, waaronder Barcelona, Real Madrid en Inter Milan.

Ronaldo won verschillende individuele onderscheidingen, waaronder de Ballon d'Or in 1997 en 2002, en de FIFA World Player of the Year in 1996, 1997 en 2002. Hij werd ook opgenomen in de FIFA 100-lijst van de grootste levende spelers.

 • Geboortedatum: 18 september 1976
 • Geboorteland: Brazilië
 • Clubs waar hij speelde: Cruzeiro, PSV, Barcelona, Inter Milan, Real Madrid, AC Milan, Corinthians
 • Aantal doelpunten in totaal: 414 doelpunten in 616 wedstrijden
 • Het bekendste doelpunt: zijn tweede doelpunt in de finale van het WK 2002 tegen Duitsland, waardoor Brazilië met 2-0 won.

Ferenc Puskás

Ferenc Puskás, geboren in Hongarije in 1927, is een voormalig Hongaars voetballer en coach. Puskás wordt beschouwd als een van de grootste voetballers aller tijden vanwege zijn doelgerichtheid en technische vaardigheden. Hij speelde voor het Hongaarse nationale team, dat bekend stond als de "Mighty Magyars", en won een olympische gouden medaille in 1952 en eindigde als tweede op het WK van 1954.

Puskás werd ook bekend als een speler van Real Madrid, waar hij vijf keer de Europacup I won. Hij scoorde in totaal 512 doelpunten in 528 wedstrijden tijdens zijn carrière.

 • Geboortedatum: 2 april 1927
 • Geboorteland: Hongarije
 • Clubs waar hij speelde: Budapest Honvéd, Real Madrid
 • Aantal doelpunten in totaal: 709 doelpunten in 793 wedstrijden
 • Het bekendste doelpunt: zijn doelpunt in de finale van de Europacup I in 1960 tegen Eintracht Frankfurt, waarmee Real Madrid met 7-3 won en Puskás vier doelpunten maakte.