Chinese Muur China

10 must-see bezienswaardigheden in Azië8 minuten leestijd

Azië is een continent vol culturele schatten en adembenemende landschappen. Van de iconische Taj Mahal in India tot de verborgen stad Petra in Jordanië, deze lijst met must-see bezienswaardigheden zal je inspireren om je volgende avontuur te plannen. Ontdek nu welke bezienswaardigheid bovenaan jouw bucketlist moet staan.

De Grote Muur van China, China

De Grote Muur van China is een reeks verdedigingsmuren en fortificaties die zich uitstrekken over meer dan 21.000 km door China, van oost naar west. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een verdedigingslinie tegen invallen van buitenaf, voornamelijk tegen Mongoolse stammen. De bouw van de muur begon al in de 7e eeuw voor Christus en het duurde meer dan 2.000 jaar voordat het uiteindelijke ontwerp werd voltooid. De muur is een van de meest indrukwekkende bouwwerken ter wereld en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Naast de historische betekenis, biedt de muur ook een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en valleien.

Bekijk ook:

  • Mutianyu: dit gedeelte van de Grote Muur is minder toeristisch dan de meer populaire gedeeltes en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en natuur. Het is ook minder druk, wat betekent dat je meer tijd hebt om rustig rond te kijken en te genieten van de ervaring.
  • Badaling: dit is het meest populaire en toeristische gedeelte van de Grote Muur en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Hier kun je een deel van de muur beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende bergen en landschappen. Er zijn ook tal van souvenirwinkels en restaurants in de buurt.
  • Jiankou: dit gedeelte van de Grote Muur staat bekend om zijn spectaculaire uitzichten en uitdagende wandelpaden. Het is minder ontwikkeld dan andere delen van de muur en biedt een authentieke en avontuurlijke ervaring. Hier kun je de ongerepte natuurlijke schoonheid van de muur en de omliggende bergen bewonderen.

Angkor Wat, Cambodja Angkor

Angkor Wat is een van de meest beroemde en spectaculaire tempelcomplexen ter wereld, gelegen in de provincie Siem Reap in Cambodja. Het is het grootste religieuze monument ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het werd gebouwd in de 12e eeuw als een Hindoeïstisch heiligdom, maar werd later omgevormd tot een boeddhistische tempel. Het complex omvat verschillende tempels en gebouwen, met inbegrip van de indrukwekkende centrale tempel die is versierd met prachtige reliëfs en beelden. Bezoekers kunnen het complex verkennen, de verschillende tempels bewonderen en genieten van het uitzicht op de omringende jungle. Angkor Wat is een van de meest bezochte toeristische attracties van Cambodja en een must-see voor elke reiziger in de regio.

Bekijk ook:

  • Bayon: Dit is een indrukwekkende tempel met 54 torens en meer dan 200 gezichten uitgehouwen in steen. Het werd gebouwd in de late 12e eeuw en is beroemd om zijn unieke architectuur en intrigerende reliëfs.
  • Ta Prohm: Dit is een van de meest populaire tempels in Angkor vanwege zijn unieke uitstraling. Het werd gebouwd in de late 12e eeuw en is gedeeltelijk overwoekerd door de jungle. De tempel is beroemd om zijn enorme bomen die groeien over en rond de gebouwen en het creëren van een prachtig en schilderachtig beeld. Het is ook bekend als de "Tomb Raider Temple" vanwege de filmlocatie van de populaire film Tomb Raider.
GERELATEERDE TOP 10  10 indrukwekkende natuurgebieden in Amerika

De Taj Mahal, India

De Taj Mahal is een van de beroemdste en meest iconische monumenten ter wereld, gelegen in Agra, India. Het werd gebouwd in de 17e eeuw door de Mughal-keizer Shah Jahan als een mausoleum voor zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal. Het is een prachtig voorbeeld van Mughal-architectuur, met wit marmeren muren en koepels versierd met ingewikkelde inlegwerk van halfedelstenen en glas. Het gebouw wordt beschouwd als een van de meest perfecte voorbeelden van symmetrie en verfijning in de architectuur. Het complex omvat ook tuinen en waterpartijen die het indrukwekkende gebouw omringen. De Taj Mahal trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld en is een belangrijk symbool van de Indiase geschiedenis en cultuur.

Mount Everest, Nepal

Mount Everest is de hoogste berg ter wereld en bevindt zich op de grens van Nepal en Tibet (China). Het is een iconisch en uitdagend klimdoel voor bergbeklimmers van over de hele wereld. De top van Mount Everest bereikt een hoogte van 8.848 meter boven zeeniveau en is een indrukwekkend gezicht met besneeuwde pieken die uitsteken boven de omliggende bergketens. De regio rond Mount Everest is ook de thuisbasis van de Sherpa-gemeenschap, die bekend staat om hun kennis en expertise in het bergbeklimmen en berggidsen. Naast bergbeklimmen, biedt de regio ook adembenemende wandelpaden, prachtige landschappen en unieke culturele ervaringen voor bezoekers.

Halong Bay, Vietnam

Halong Bay is een van de meest iconische toeristische attracties van Vietnam en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is gelegen in de Golf van Tonkin, in het noordoosten van Vietnam en staat bekend om zijn adembenemende landschappen van kalkstenen kliffen en helderblauw water. Er zijn honderden kleine eilanden en rotsen in de baai, waarvan sommige holtes en grotten hebben die bezoekers kunnen verkennen. Halong Bay is een populaire bestemming voor cruises en dagtochten, waarbij bezoekers kunnen genieten van het uitzicht, zwemmen, kajakken en genieten van heerlijk eten aan boord van de boten.

Bagan, Myanmar

Bagan is een historische stad in Myanmar (voorheen bekend als Birma) en staat bekend om zijn uitgestrekte vlakte bezaaid met meer dan 2.000 boeddhistische tempels en pagodes. Het is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Azië en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. De tempels zijn gebouwd tussen de 9e en 13e eeuw en omvatten een verscheidenheid aan bouwstijlen en ontwerpen, waaronder enkele van de meest iconische en bekende tempels in Myanmar. Bezoekers kunnen de tempels verkennen, genieten van het uitzicht vanaf de top van sommige tempels en deelnemen aan ballonvluchten om de uitgestrekte vlakte van Bagan vanuit de lucht te bewonderen. Het is een must-see bestemming voor reizigers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis, cultuur en architectuur van Zuidoost-Azië.

Petra, Jordanië

Petra is een historische stad in Jordanië en staat bekend om zijn prachtige rotsformaties en antieke architectuur. Het was ooit de hoofdstad van het Nabateese koninkrijk en floreerde in de 1e eeuw voor Christus tot de 2e eeuw na Christus. Het is beroemd om zijn uitgehouwen stenen tempels en tombes, waaronder de beroemde Schatkamer van Petra, die werd gebruikt als een mausoleum voor de Nabateese koning. Bezoekers kunnen door de smalle kloof wandelen die bekend staat als de Siq, om de stad binnen te gaan en de verschillende tempels, tombes en andere structuren te verkennen die in de rotsen zijn uitgehouwen. Petra is een van de meest populaire en spectaculaire toeristische attracties in Jordanië en een must-see bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van het Midden-Oosten.

GERELATEERDE TOP 10  De 10 meest unieke hotels ter wereld

De Verboden Stad, China

De Verboden Stad is een historisch paleiscomplex in het hart van Beijing, China. Het werd gebouwd tijdens de Ming-dynastie in de 15e eeuw en diende als de keizerlijke residentie van de Qing-dynastie tot 1912. Het is een van de meest iconische en belangrijke monumenten van China en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. De Verboden Stad is een enorm complex van paleizen, hallen, tuinen en andere structuren die allemaal met elkaar verbonden zijn door een reeks binnenplaatsen. Het is beroemd om zijn prachtige architectuur en decoraties, waaronder ingewikkelde gravures, fresco's en mozaïeken. Bezoekers kunnen door de Verboden Stad wandelen en de verschillende paleizen en tuinen verkennen, terwijl ze meer te weten komen over de rijke geschiedenis en cultuur van China.

Het Terracottaleger in China

Het Terracottaleger is een historische archeologische vindplaats in de buurt van de stad Xi'an, China. Het bestaat uit duizenden levensgrote terracotta beelden van soldaten en paarden die dienden als onderdeel van het mausoleumcomplex van keizer Qin Shi Huang, de eerste keizer van China. De beelden werden gebouwd in de 3e eeuw voor Christus en werden ontdekt in 1974 door boeren die een put groeven. Het Terracottaleger is een van de meest indrukwekkende archeologische vondsten ter wereld en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Bezoekers kunnen door de verschillende putten wandelen waar de beelden zijn gevonden en leren over de geschiedenis van de Qin-dynastie en het bouwproces achter het Terracottaleger. Het is een must-see bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van China.

De Borobudur-tempel in Indonesië

De Borobudur-tempel is een boeddhistisch heiligdom in Centraal-Java, Indonesië. Het werd gebouwd in de 9e eeuw tijdens de heerschappij van de Sailendra-dynastie en is een van de grootste boeddhistische tempels ter wereld. Het complex bestaat uit negen verdiepingen en meer dan 500 Boeddhabeelden. Het is beroemd om zijn ingewikkelde reliëfs die het leven van Boeddha weergeven en de filosofie van het boeddhisme uitbeelden. Het is een belangrijke pelgrimsoord voor boeddhisten en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Bezoekers kunnen door de tempel wandelen en de ingewikkelde gravures en beelden bewonderen terwijl ze meer te weten komen over de rijke geschiedenis en cultuur van Indonesië en het boeddhisme.

Samenvatting

Als je eenmaal één van deze 10 must-see bezienswaardigheden in Azië hebt bezocht, weet je dat er nog zoveel meer te ontdekken valt in dit fascinerende continent. Azië heeft een rijke geschiedenis en cultuur, en biedt een diverse mix van landschappen, van besneeuwde bergen tot uitgestrekte woestijnen en tropische stranden. Het is een plek waar je altijd nieuwe avonturen kunt beleven en waar je keer op keer wordt verrast door de schoonheid van de natuur en de creativiteit van de mens. Dus waar wacht je nog op? Pak je koffers en ga op ontdekkingsreis door Azië!