Rockbands '70

10 legendarische rockbands uit de jaren ’7010 minuten leestijd

De jaren '70 waren een gouden tijdperk voor rockmuziek en er waren talloze bands die de muziekwereld hebben veranderd en gevormd tot wat het vandaag de dag is. In dit artikel zullen we 10 legendarische rockbands uit de jaren '70 bespreken die een onuitwisbare stempel hebben gedrukt op de muziekgeschiedenis.

Van de hardrock van Led Zeppelin tot de heavy metalband The Black Sabbath, deze bands hebben generaties geïnspireerd en blijven nog steeds relevant en invloedrijk tot op de dag van vandaag. Als je van rockmuziek houdt, dan kun je niet om deze tien legendarische rockbands uit de jaren 70 heen.

Led Zeppelin

De eerste rockband die hier wordt genoemd is Led Zeppelin. Led Zeppelin was een Engelse rockband die in 1968 werd opgericht door gitarist Jimmy Page. Led Zeppelin was een van de meest invloedrijke rockbands van de jaren 70, met hun herkenbare hardrockgeluid en hun epische live-shows. De band bracht een aantal van de meest iconische rockliedjes ooit uit, zoals Stairway to Heaven, Whole Lotta Love en Immigrant Song.

Queen

Een andere legendarische rockband uit de jaren 70 is Queen. Queen werd in 1970 opgericht in Engeland en werd geleid door Freddie Mercury. Queen was een van de meest succesvolle rockbands van hun tijd, met hits als Bohemian Rhapsody, We Will Rock You en Another One Bites the Dust.

Aerosmith

Ook de Amerikaanse rockband Aerosmith behoort tot de legendarische rockbands uit de jaren 70. Aerosmith werd in 1970 opgericht door Steven Tyler en Joe Perry. Met hun hard-rockgeluid en hun energieke live-shows waren ze een van de populairste rockbands van de jaren 70. Hun meest iconische liedjes zijn Walk This Way en Dream On.

Pink Floyd

Pink Floyd is een Engelse rockband die in 1965 werd opgericht. De band stond bekend om hun progressieve rockgeluid en hun lange, epische liedjes. Onder leiding van gitarist en componist Syd Barrett, bracht Pink Floyd hun eerste album uit in 1967, genaamd The Piper at the Gates of Dawn. In de jaren 70 werd Pink Floyd wereldwijd bekend met hun iconische albums Dark Side of the Moon, Wish You Were Here en Animals. Deze albums stonden bekend om hun thematische liedjes en kritische teksten, waarin de band de menselijke menselijkheid en de maatschappij aan de kaak stelde. Pink Floyd had ook een aantal van de meest herinneringswaardige live-optredens uit de jaren 70, waaronder hun optreden tijdens de legendarische Montreux Jazz Festival in 1971.

De band bracht ook een aantal van de meest iconische liedjes uit de jaren 70 uit, zoals Another Brick in the Wall, Money en Comfortably Numb. In de jaren 80 bracht Pink Floyd het klassieke album The Wall uit. Het album stond bekend om zijn meeslepende gitaarriffs en zijn krachtige teksten. The Wall werd meteen een van de meest succesvolle albums uit de geschiedenis en wordt nog steeds gezien als een van de meest invloedrijke rockalbums aller tijden. Pink Floyd staat bekend als een van de meest invloedrijke rockbands uit de jaren 70. Hun progressieve rockgeluid en hun krachtige teksten hebben een onuitwisbare indruk gemaakt op het rockgenre, waardoor ze voor altijd in de geschiedenis van de rockmuziek zullen blijven bestaan.

AC/DC

AC/DC is een Australische hardrockband die in 1973 werd opgericht door gitarist en componist Angus Young. De band was bekend om hun hardrockgeluid en hun energieke live-shows. Met hits als Highway to Hell, Back in Black en You Shook Me All Night Long, werd AC/DC een van de populairste rockbands van de jaren 70. AC/DC had een aantal van de meest herinneringswaardige optredens uit de jaren 70. Ze stonden bekend om hun energieke live-shows, waarin Angus Young op de gitaar speelde en zijn broer Malcolm achter de drums zat. De band speelde ook hun meest iconische nummers, waaronder Whole Lotta Rosie, TNT en Let There Be Rock.

GERELATEERDE TOP 10  10 opkomende acteurs om in de gaten te houden

In 1979 bracht AC/DC het klassieke album Highway to Hell uit. Het album werd meteen een van de meest succesvolle albums uit de geschiedenis en stond bekend om zijn hardrocknummers en zijn energieke riffs. Het album bracht ook de klassieke hitsingle Highway to Hell uit, die nu nog steeds een van de meest populaire rockliedjes ooit is. In de jaren 80 werd AC/DC bekender en bracht ze een aantal van hun meest iconische albums uit, zoals Back in Black en For Those About to Rock. Deze albums bevatten een aantal van hun meest herinneringswaardige nummers, waaronder Shoot to Thrill, Hells Bells en You Shook Me All Night Long. AC/DC staat bekend als een van de meest succesvolle en invloedrijke rockbands uit de jaren 70. Met hun hardrockgeluid en hun energieke live-shows hebben ze hun eigen unieke plek in de geschiedenis van de rockmuziek veroverd.

The Rolling Stones

The Rolling Stones is een Engelse rockband die in 1962 werd opgericht. De band werd geleid door gitarist en componist Keith Richards en zanger Mick Jagger. De band stond bekend om hun bluesy rockgeluid en hun energieke live-shows. Met hits als (I Can't Get No) Satisfaction, Brown Sugar en Jumpin' Jack Flash, werd de Rolling Stones een van de populairste rockbands van de jaren 70. The Rolling Stones had een aantal van de meest herinneringswaardige optredens uit de jaren 70, waaronder hun optreden tijdens de legendarische Altamont Festival in 1969. De band bracht ook een aantal van de meest iconische liedjes uit de jaren 70 uit, zoals Angie, Miss You en Start Me Up.

In 1978 bracht The Rolling Stones het klassieke album Some Girls uit. Het album stond bekend om zijn energieke rocknummers en zijn kritische teksten. Some Girls was meteen een van de meest succesvolle albums uit de geschiedenis en staat vandaag de dag nog steeds bekend als een van de meest invloedrijke rockalbums aller tijden. In de jaren 80 bleef The Rolling Stones relevanter dan ooit. De band bracht een aantal van hun meest iconische albums uit, waaronder Tattoo You en Undercover. Deze albums bevatten een aantal van hun meest herinneringswaardige nummers, waaronder Emotional Rescue en Start Me Up. The Rolling Stones staat bekend als een van de meest invloedrijke rockbands uit de jaren 70. Met hun bluesy rockgeluid en hun energieke live-shows hebben ze een onuitwisbare indruk gemaakt op het rockgenre, waardoor ze voor altijd in de geschiedenis van de rockmuziek zullen blijven bestaan.

The Doors

The Doors was een Amerikaanse rockband uit Los Angeles, Californië, die in 1965 werd opgericht door zanger Jim Morrison, toetsenist Ray Manzarek, gitarist Robby Krieger en drummer John Densmore. De band was een van de meest invloedrijke en iconische rockbands aller tijden en staat bekend om hun psychedelische bluesrock-geluid. The Doors werden beïnvloed door veel verschillende genres, waaronder blues, jazz, country, psychedelica, klassieke muziek en poëzie. The Doors hadden veel invloed op andere artiesten, waaronder U2, Pearl Jam, The White Stripes en The Black Keys.

Hun debuutalbum 'The Doors' werd uitgebracht in 1967 en bevatte nummers zoals "Light My Fire", "Break On Through" en "The End", die allemaal wereldwijde hits werden. De band bracht ook verschillende andere albums uit, waaronder 'Strange Days' (1967), 'Waiting for the Sun' (1968) en 'L.A. Woman' (1971). The Doors werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame in 1993. Hoewel Jim Morrison in 1971 overleed, blijft The Doors een van de meest invloedrijke rockbands aller tijden. Hun muziek is nog steeds populair en hun nummers worden nog steeds gedraaid op radio- en televisiestations over de hele wereld. De band heeft veel impact gehad op veel muzikanten en artiesten en hun muziek zal altijd herinnerd worden.

The Who

The Who is een Britse rockband uit Londen die in 1964 werd opgericht door Roger Daltrey, Pete Townshend, John Entwistle en Keith Moon. De band was een van de meest invloedrijke en iconische rockbands aller tijden en staat bekend om hun krachtige rock and roll-geluid. The Who werd beïnvloed door veel verschillende genres, waaronder rhythm and blues, pop, jazz, psychedelica, klassieke muziek en poëzie. The Who had een enorme invloed op andere artiesten, waaronder Led Zeppelin, The Rolling Stones, AC/DC en Nirvana.

GERELATEERDE TOP 10  Top 10 meest succesvolle films aller tijden

Hun debuutalbum 'My Generation' werd uitgebracht in 1965 en bevatte nummers zoals "I Can't Explain", "My Generation" en "The Kids Are Alright". De band bracht ook verschillende andere albums uit, waaronder 'Tommy' (1969), 'Quadrophenia' (1973) en 'Who Are You' (1978). The Who werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame in 1990. Hoewel John Entwistle in 2002 overleed, blijft The Who een van de meest invloedrijke rockbands aller tijden. Hun muziek is nog steeds populair en hun nummers worden nog steeds gedraaid op radio- en televisiestations over de hele wereld. De band heeft veel impact gehad op veel muzikanten en artiesten en hun muziek zal altijd herinnerd worden.

Deep Purple

Deep Purple is een Engelse hardrockband die in 1968 werd opgericht. De band stond bekend om hun hardrockgeluid en hun krachtige live-shows. Met hits als Smoke on the Water, Black Night en Highway Star, werd Deep Purple een van de populairste rockbands van de jaren 70. Deep Purple had een aantal van de meest herinneringswaardige optredens uit de jaren 70, waaronder hun optreden tijdens de legendarische California Jam in 1974. De band bracht ook een aantal van de meest iconische liedjes uit de jaren 70 uit, zoals Burn, Child in Time en Space Truckin'. In 1972 bracht Deep Purple het klassieke album Machine Head uit. Het album stond bekend om zijn hardrocknummers en zijn krachtige riffs.

Machine Head werd meteen een van de meest succesvolle albums uit de geschiedenis en staat vandaag de dag nog steeds bekend als een van de meest invloedrijke rockalbums aller tijden. In de jaren 80 bracht Deep Purple een aantal van hun meest iconische albums uit, waaronder Perfect Strangers en The House of Blue Light. Deze albums bevatten een aantal van hun meest herinneringswaardige nummers, waaronder Knocking at Your Back Door, Bad Attitude en Call of the Wild. Deep Purple staat bekend als een van de meest succesvolle en invloedrijke hardrockbands uit de jaren 70. Met hun hardrockgeluid en hun energieke live-shows hebben ze hun eigen unieke plek in de geschiedenis van de rockmuziek veroverd.

The Black Sabbath

The Black Sabbath is een Britse heavy metal band, opgericht in 1968. De band werd opgericht door Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler en Bill Ward en heeft een aantal van de meest iconische nummers gemaakt in de geschiedenis van de rockmuziek. De muziek van The Black Sabbath is bekend geworden door het gebruik van donkere, sluimerende tonen, het gebruik van complexe arrangementen en de duistere teksten. De band is ook bekend geworden om hun innovatieve manier van spelen. Ze experimenteerden met verschillende instrumenten en stijlen, waardoor ze een unieke sound creëerden. Hun invloed is te horen in veel metal bands vandaag de dag.

The Black Sabbath heeft een aantal van de meest invloedrijke albums uitgebracht, waaronder Master of Reality, Paranoid, en Heaven and Hell. Deze albums bevatten klassiekers zoals 'War Pigs', 'Iron Man', 'Paranoid' en 'Children of the Grave'. De muziek is beïnvloed door blues, jazz, klassieke muziek, psychedelische rock en folk. The Black Sabbath is een van de meest geliefde bands in de rockgeschiedenis. Hun muziek inspireerde veel andere bands en is een voorbeeld geweest voor vele kunstenaars. Hun unieke sound, innovatieve stijl en duistere teksten hebben een grote invloed gehad op de metal scene en de muziekwereld in het algemeen.

Samenvatting

De jaren 70 hebben ons een aantal van de meest legendarische rockbands gebracht. Deze rockbands hebben een onuitwisbare indruk gemaakt op het rockgenre en zijn een inspiratie voor veel nieuwe rockbands die nu actief zijn. Als je een fan bent van rockmuziek, dan is het belangrijk dat je deze tien legendarische rockbands uit de jaren 70 kent.